Dezmembrari auto Timisoara

Dezmembrări auto Timișoara

 

 

Căutarea pieselor de schimb potrivite pentru mașina ta poate reprezenta o adevărată provocare. Toți termenii de specialitatea precum OEM, Aftermarket, piese de la dezmembrări, pot crea confuzie, mai ales pentru posesorii de autoturisme care nu au mai fost niciodată nevoiți să caute piese de schimb pentru mașina lor. Tocmai de aceea, ne propunem să descriem într-un mod cât mai clar categoriile de piese de schimb existente piață, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie, atunci când trebuie să înlocuiești una sau mai multe piese la mașina ta.

Piese auto OE, OEM și AFTERMARKET

Piesele OE (Original Equipment) sau piesele originale sunt acelea care se instalează pe mașini direct în fabrică și au inscripționat logo-ul mărcii auto (ex: BMW). Aceste piese au cel mai mare preț, dar și cel mai ridicat nivel al calității. Piesele din categoria OE sunt vândute comercianților direct de către producătorul mărcii auto.

Piesele OEM (Original Equipment Manufacturer) reprezintă categoria de piese realizate de către o altă companie pentru brandul auto. Un singur brand de mașini (ex Mercedes), poate comanda fabricarea pieselor la mai multe companii producătoare, pe care le va folosi ulterior pentru realizarea autovehiculelor marca proprie. Poți identifica foarte ușor care sunt furnizorii autorizați pentru brandul mașinii tale, la o simplă căutare pe internet. Este important de menționat că – deși prețul pieselor OEM este mai scăzut decât al celor OE, specificațiile și calitatea sunt aceleași ca și în cazul pieselor originale, adică OE.

Piesele aftermarket sunt cele realizate de producători diferiți de cei care fabrică piese OE sau OEM. Prețul pieselor aftermarket este de obicei mult mai mic comparativ cu cel al pieselor originale, deoarece costurile de producție al acestora este, în general mai scăzut. Cu toate acestea, producătorii aftermarket încearcă să realizeze piese cu un nivel de calitate cât mai apropiat de cel al pieselor OE sau OEM.

Acum că am lămurit care sunt principalele categorii de piese pe care le poți găsi pe piață, mai trebuie să clarificăm și pentru care dintre acestea trebuie să optezi. Mulți posesori de autoturisme consideră că dacă vor să fie siguri că au ales piese cu adevărat funcționale și calitative, trebuie să se adreseze direct distribuitorilor sau producătorilor oficiali pentru marca lor de mașină. Însă acest lucru nu este neapărat necesar. O alternativă foarte avantajoasă și eficientă pentru șoferii care nu dispun de sume considerabile pentru a înlocui piesele care s-au defectat la mașina lor, o reprezintă parcurile de dezmembrări auto.

 

Ce piese poți găsi în parcurile de dezmembrări?

În parcurile de dezmembrări poți găsi aproape orice tip și model de piesă pe care îl cauți, de la majoritatea mărcilor de autoturisme la care te poți gândi. O primă categorie de piese și poate printre cele mai importante, este aceea a motoarelor. În cazul în care s-a defectat motorul, de multe ori este mai avantajos ca preț să înlocuim motorul integral, decât să comandăm piese individuale. Pe lângă motoare, de la dezmembrări se mai pot achiziționa cutii de viteză, radiatoare, electromotoare, precum și orice alt tip de piesă existentă în interiorul unei mașini. La dezmembrări nu se găsesc doar piese interne, ci și componente externe, precum piese de caroserie. Dacă mașina ta a suferit un accident minor, nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece la dezmembrări poți găsi cu ușurință piese precum aripi, uși, capotă, bară față/spate etc. Cu toate acestea, există anumite piese pe care nu este indicat să le achiziționezi de la dezmembrări și anume, consumabilele (ex: ulei, lichid de frână) sau piesele care se uzează foarte repede, precum: plăcuțe și discuri de frână, saboți, pivoți, tamburi etc. Aceste piese pot pune în pericol siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic și de aceea este cel mai indicat să le înlocuiești cu unele noi.

 

De ce să achiziționezi piese auto din dezmembrări

Achiziționarea pieselor de schimb din parcurile de dezmembrări oferă o serie de avantaje. Unul din avantajele principale este prețul considerabil mai mic decât al pieselor achiziționate direct de la producător. Un alt avantaj semnificativ al pieselor din dezmembrări este acela că, deși preturile sunt mult mai mici, piesele sunt originale, deoarece provin de la mașini rulate, utilizate în țară sau în UE, care au suferit accidente minore sau au fost scoase din circulație. Cu alte cuvinte, beneficiezi de calitate pieselor originale, la prețuri mult mai avantajoase. Pe lângă prețul redus și calitatea ridicată, un alt avantaj notabil al pieselor auto din dezmembrări este acela al garanției. Există anumite parcuri de dezmembrări auto în Timișoara unde știi sigur că piesele sunt verificate în amănunt înainte de a fi scoase la vânzare și care oferă garanție în momentul achiziționării pieselor, precum și posibilitatea de retur. Poți vizita aici site-ul unui parc de dezmembrări auto în Timișoara care oferă garanție și posibilitatea de retur a pieselor. Avantajele achiziționării pieselor de la dezmembrări nu se opresc aici. Accesibilitatea ar fi un alt motiv care te-ar putea determina să achiziționezi piese de schimb de la dezmembrări. În ultimul timp, foarte multe parcuri de dezmembrări auto și-au creat platforme online, așadar, dacă nu ai posibilitatea să te deplasezi până la sediul parcului, este în regulă, deoarece poți comanda piesele dorite direct pe site-ul companiei, iar acestea vor fi livrate către tine prin curier rapid.

 

De unde se pot achiziționa piese auto din dezmembrări

Există numeroase locuri în care poți căuta piesele potrivite pentru mașina ta. De exemplu, dacă îți permite timpul și distanța, te poți adresa direct în sediul unui parc de dezmembrări. Dacă ești din Timișoara, poți vizita acest magazin cu piese auto din dezmembrări, pentru a căuta piesele de care ai nevoie. Dacă nu există nici un parc de dezmembrări auto în localitatea ta, este în regulă, deoarece ai posibilitatea să consulți stocurile de piese online, poți solicita informații despre piese sau poți consulta diverse recenzii înainte de la lua o hotărâre. Ulterior, mai rămâne doar să plasezi comanda și să aștepți livrarea acesteia la tine acasă, indiferent de orașul în care te afli.

 

Sperăm că ți s-a părut util materialul și că te va ajuta pe viitor să găsești mai ușor tipurile de piese de care ai nevoie pentru mașina ta, pentru a te bucura de cel mai bun raport calitate-preț.

Dezmembrari Audi

Dezmembrari VW

Dezmembrari Skoda

Dezmembrari Seat

Dezmembrari BMW

Dezmembrari Mercedes

Dezmembrari Ford

Dezmembrari Dacia

Dezmembrari Renault

Dezmembrari Citroen

Dezmembrari Fiat

Dezmembrari Opel

Toate categoriile
Cerere oferta piesa auto
Pe site sunt doar 10% din piesele ce le avem pe stoc.

Pentru o oferta de pret personalizat completati formularul de mai jos.
Sunati-ne
WhatsApp