Dezmembrari auto Bihor

Dezmembrări Auto Bihor

Este bine știut faptul că dacă îți dorești un autovehicul care să funcționeze corespunzător, trebuie să îl  întreții. De aceea, vizitele la service și reviziile frecvente ar trebui să devină o rutină. Adesea vei constata că unele piese ale mașinii tale necesită să fie curățate sau chiar să fie schimbate, datorită uzurii în timp sau a accidentelor. Atunci când trebuie să înlocuiești piesele mașinii tale, ai două opțiuni. Poți alege piese noi (de fabrică) sau te poți orienta către piese auto de la dezmembrări (second-hand). (Ca un mic sfat din partea noastră - dacă nu dispui de un buget ridicat, poți încerca să cauți piese de schimb la dezmembrări auto în Bihor. În județul Bihor sunt numeroase parcuri de dezmembrări unde poți găsi cele mai bune piese pentru mașina ta).

Însă cum poți decide spre care categorie de piese să te orientezi? Mai întâi este necesar să înțelegi care sunt caracteristicile celor două categorii de piese, precum și avantajele și dezavantajele pentru fiecare dintre acestea.

 

Ce sunt piesele auto noi?

Așa cum descrie și denumirea acestora, piesele auto noi sunt cele care se află la prima cumpărare și la prima utilizare (adică sunt piese sigilate, care nu au mai fost utilizate înainte). Aceste piese pot fi realizate de fabricantul mărcii mașinii (ex piese realizate de BMW pentru mașinile lor BMW) sau pot fi realizate de fabrici partenere, către care brandul mașinii a comandat realizarea pieselor. Aceste piese sunt din categoria OEM (Original Equipment Manufacturer). O altă categorie a pieselor noi este cea a pieselor Aftermarket, care nu sunt originale (adică nu sunt realizate de brandul mașinii sau de parteneri ai acestuia), ci sunt piese compatibile (adică sunt foarte asemănătoare cu cele originale și le pot înlocui pe acestea).

Care sunt avantajele pieselor noi?

Calitate și compatibilitate – în cazul pieselor noi, nu există dubii în privința calității. Acestea sunt piese provenite direct din fabrică. Așa că nu ai de ce să te îngrijorezi că nu vor funcționa sau că nu se vor potrivi pe mașina ta.

Durata prelungită de viață – pe lângă calitatea acestora, piesele noi pentru mașini mai prezintă un avantaj, mai exact durata prelungită de viață. Și piesele second hand pot fi funcționale în momentul în care le achiziționezi, însă în cazul pieselor noi, știi că acestea nu au mai fost instalate și utilizate pe altă mașină înainte, motiv pentru care te poți aștepta la o durată de viață mai mare pentru piesele respective. Cu alte cuvinte, mai puțini km parcurși înseamnă mai puține probleme și mai puține vizite la service.

Se oferă garanție – piesele noi se comercializează în general cu garanție de aproximativ un an. (Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere faptul că există și posibilitatea ca această garanție să nu se aplice, dacă producătorul a constat că piesa nu a fost montată corect sau nu s-au utilizat lubrifianții corespunzători etc).

Care sunt dezavantajele pieselor noi

Prețul ridicat – fără îndoială, prețurile pieselor auto noi sunt mult mai mari decât prețurile pieselor second hand. Spre exemplu, o piesă nouă poate avea un preț și cu 60% mai mare decât al unei piese echivalente, dar achiziționată la “mâna a doua”.

Ofertă limitată de piese pentru modele mai vechi de mașini – există situații în care anumite piese de schimb pentru modele mai vechi (sau foarte veci) de mașini să nu mai fie introduse pe piața cu piese de schimb noi. De aceea, dacă nu ai apucat să îți înlocuiești mașina cu una de generație mai nouă, trebuie să iei în calcul și posibilitate să nu găsești piesele de care ai nevoie, dacă te gândești să cauți doar la distribuitorii de piese noi pentru mașini.

Ce sunt piesele auto de la dezmembrări?

Piesele auto de la dezmembrări sunt piese care au mai fost montate și pe altă mașină înainte de a ajunge la tine. Acestea provin adesea de la mașini scoase din circulație sau care au fost accidentate, dar care au încă anumite părți neafectate și funcționale. Chiar dacă sunt second hand, aceste piese pot fi de cele mai multe ori mult mai calitative decât piesele aftermarket. Spre exemplu, dacă te adresezi unuia din parcurile de dezmembrări auto din Bihor, vei constata că piesele vândute aici sunt originale (adică sunt piesele cu care mașina a fost predată direct din fabrică) și nu sunt doar compatibile, așa cum este în cazul pieselor cumpărate aftermarket.

Care sunt avantajele pieselor auto de la dezmembrări?

Prețuri avantajoase – întreținerea unei mașini poate fi un proces destul de costisitor iar piesele noi, în general, au costuri destul de ridicate. De aceea, piesele de schimb second hand pot reprezenta o alternativă foarte avantajoasă dacă îți dorești să beneficiezi de calitate similară cu cea a pieselor noi, însă la prețuri mult mai avantajoase.

Calitate foarte bună – după cum am menționat mai sus, piesele second hand pot proveni de la mașini care au suferit accidente. Chiar dacă o mașină a fost catalogată cu daună “totală”, nu înseamnă că nu au mai rămas părți componente pe aceasta care ar putea fi folosite. Spre exemplu, să spunem că o mașină s-a ales cu partea din față strivită și nu mai poate fi scoasă în circulație. Însă acest lucru nu înseamnă că a fost afectată și partea din spate. Cu excepția cazurilor în care un automobil este distrus complet într-o explozie sau incidente similare, este imposibil să nu mai rămână componente intacte la acesta care să poată fi utilizate ulterior pe alte mașini. De asemenea, trebuie să știi că fiecare piesă recuperată de la o mașină care a fost avariată este mai întâi verificată și testată în amănunțime și abia ulterior este revândută, doar dacă a trecut testul calității. Mai mult, chiar dacă provin de la dezmembrări, pot fi chiar mai bune decât piesele pe care dorești să le înlocuiești la mașina ta. Spre exemplu, tu poate ai nevoie să înlocuiești motorul mașinii tale, cu care ai parcurs 300.000 km, însă la dezmembrări se poate întâmpla să găsești exact același tip de motor, pentru exact același model de mașină, însă de la un autovehicul care avea doar 100.000 km la bord.

Varietate mare – când vine vorba de piese auto second hand, știi sigur că ai de unde alege. Există un număr foarte mare de parcuri de dezmembrări în țară, care au magazine atât în locații fizice, cât și online. Mai mult, parcurile de dezmembrări primesc frecvent piese în stoc, astfel încât ai șanse foarte mari să găsești exact ceea ce cauți. Dacă ești în căutare de piese de caroserie, datorită varietății mari poți găsi piesele de care ai nevoie chiar în culoarea mașinii tale, fără a mai fi nevoit să le revopsești ulterior.

Care sunt dezavantajele pieselor auto de la dezmembrări?

Garanție pe perioadă mai mică – când achiziționezi piese noi, cu siguranță primești și garanție. Însă, în cazul pieselor second hand, trebuie să iei în considerare faptul că există anumite parcuri de dezmembrări (puține la număr, totuși) care nu oferă garanție. Majoritatea parcurilor îți vor oferi garanție, însă cel mai probabil pe o perioadă mai mică decât furnizorii de piese noi.

Trebuie să știi cum să alegi  piesele potrivite – nefiind noi sau la prima utilizare, piesele secon hand nu pot avea aceeași calitate la toți distribuitorii. De aceea, trebuie în primul rând să știi cum să alegi parcurile de dezmembrări profesioniste și de încredere. Pe lângă aceasta, mai este necesar să știi cum să alegi cele mai calitative piese, dar și exact modelele de piese care se potrivesc pe mașina ta. Chiar dacă nu te-ai mai confruntat cu situații similare înainte și nu știi cum să faci toate acestea, nu trebuie să te îngrijorezi. Există foarte multe pacuri de dezmembrări care oferă și consultanță, pentru  te ajuta să alegi mai ușor. O altă alternativă, ar fi să îl rogi chiar pe mecanicul tău să aleagă cele mai bune piese pentru tine.

Să cumperi sau să nu cumperi piese auto de la dezmembrări?

Cu siguranță, da, poți cumpăra fără griji piese de la dezmembrări auto. Desigur, este la alegerea ta dacă decizi să cumperi piese noi sau de la dezmembrări, însă, dacă nu dispui de un buget ridicat și îți dorești să înlocuiești piesele defecte de pe mașina ta cu unele mult mai accesibile ca preț dar care să fie totuși perfect funcționale și calitative, atunci trebuie să știi că ai alternativa să cumperi piese auto second hand, fără a-ți face griji în privința stării acestora de funcționare. Poți încerca să cauți piese auto de la dezmembrări în Bihor, deoarece știi că aici găsești parcuri autorizate, profesioniste și de încredere, unde poți fi sigur că piesele sunt verificate în amănunțime înainte de a fi scoase la vânzare și ți se oferă și garanție la acestea, plus posibilitatea de retur, dacă nu ești mulțumit. Așadar, cumpără cu încredere piese de la dezmembrări auto în Bihor.

 

Livram piese din: dezmembrari auto osorhei bihor, dezmembrari auto tinca bihor, dezmembrari auto bihor cihei, dezmembrari auto bihor beius, dezmembrari auto episcopia bihor, dezmembrari auto bihor alesd, dezmembrari auto bihor oradea, dezmembrari auto tinca bihor, dezmembrari auto sanmartin bihor, dezmembrari auto pocola bihor

Dezmembrari Audi

Dezmembrari VW

Dezmembrari Skoda

Dezmembrari Seat

Dezmembrari BMW

Dezmembrari Mercedes

Dezmembrari Ford

Dezmembrari Dacia

Dezmembrari Renault

Dezmembrari Citroen

Dezmembrari Fiat

Dezmembrari Opel

Toate categoriile
Cerere oferta piesa auto
Pe site sunt doar 10% din piesele ce le avem pe stoc.

Pentru o oferta de pret personalizat completati formularul de mai jos.
Sunati-ne
WhatsApp